2011-та година: Кошмарът




В очакване на пускането на тока, отварях нови и нови места по колата и откривах „чудеса”. Но успоредно с това купувах нови части за нея, ежеседмичноо от цяла Европа – Англия, Франция, Белгия, Холандия, Германия, Полша и Италия J И така за няколко години (а и продължавам ;)) си напълних един хол от 25-30 квадрата с нови или вече реставрирани части, а и две папки фактури от покупките – да има за историята ;) Къде NOS, къде автър маркет, къде втора употреба, къде по-добри от мойте, къде липсващи такива, къде за наложителна подмяна, къде от гъзария ...тръгнеш ли веднъж край няма J Та истината е че в момента с малко зор може и второ купе да оборудвам :D







И кошмариии...









В един момент от тези гледки започнах да изпадам в ужас! Тогава попаднах на едни момчета в Швеция и Англия, които реставрират само Capri-та. При тях видях колко по-големи „кенефи” реставрират, та направо съграждаха нови коли от „австрийска дантела” и колко яки нови лъскави панели използват ...с тяхна помощ си поръчах от Англия 4-те най сложни и трагични детайла по каросерията, да ми ги сгънат по оригиналните матрици! Записах се във фирмата да чакам и реда ми дойде след 3 месеца J Както каза един от големите български майстори: „Е, баровец си ти! От bTV може всичко да си позволите.” ...е неговата цена беше 30% по-висока от това, което ми струваха тогава да си ги взема от GB.







И едни реставрирани джантии ...черните орнаменти ги имам ама още не съм ги лепнал J а и алуминиевите рингове не съм ги полирал за снимкаа ;)





Попрочетох 1-2 сайта за реставрация на книги и си реставрирах задната кора, която е мукава ...еее още чака боя ;))