Най-старото рали за класически автомобили, което се провежда в България. Неговото първо издание е през 1938 г., второто му е през 1939 г., а третото се провежда през 2000 г. Приносът за възстановяването на ралито 60 г. след последното му издание е на Маргарит Карабуров.
    Организира се от БАК "РЕТРО" и Пловдивски автомобилен клуб "РЕТРО". Стартът се дава в град Пловдив. Следват етапи включващи градовете: Чирпан, Стара Загора, Казанлък, Карлово и Хисар. След едно денонощие и изминати повече от 220 километра, финалът е гр. Пловдив.

    2004 година
Ретро рали розова долина за кратко време се превърна в едно от най- интересните мероприятия на БАК ретро. Тази година в него взеха участие и спортни екипи от Румъния.За голямо съжаление времето определено не бе благосклонно към ретро маниаците. Тази година старта на ралито бе в гр Пловдив. Поради тази причина нямаше събиране на част от участниците на пл Александър Невски в гр София. Всички участници поеднично се придвижиха до гр Пловдив за да стартират. За съжаление екип със Шкода 110 купе беше закъсал на магистралата близо до гр Пазарджик и не можа да направи дори това. През почти цялото време валеше проливен дъжд. Организацията в гр Пловдив беше добра и автомобилите стартираха както подобава. По пътя към град Стара Загора друг екип с Трабант 601 бе блъснат от автобус. За щастие пострадали освен стоповете и бронята на трабантчето нямаше. Състезателите дори продължиха и разбрахме че са взели участие в майсторското управление в гр Казанлък. В гр Стара Загора валяха проливни дъждове и там на практика не се случи почти нищо. Участниците отидоха към Старозагорските Бани където преспаха вечерта на 5ти. Румънските участници дойдоха със много запазени и интересни автомобили. Ланчия Фулвия купе, Форд Капри, Фиат 124 кабриолет, Форд Таунус 17М. Нашите ентусиасти също не се изложиха. Впечатлиха ни с Буик от 1955г, лимузина Линкълн от средата на 70те години, Шевролет купе от 30те години, Победа м-20, Кадилак от 1962г., Хъдсън от 40те години, Фиат 850 Спорт и Шкода Комби. В неделя времето беше по добро и участниците успяха да посетят гр Казанлък където се проведе майсторското управление.

    2006 година.

 


Copyright © ClassicCars.bg 2003 - 2006.
Всички права запазени!