Chrysler New Yorker 1960
    Това е изключително красив модел, какъвто до 2004-та година съществуваше в страната ни. Въпреки че изглежда доста зле на снимка купето всъщност бе доста здраво и бе добре изкърпено. По големите части като двигател табло скоростна кутия и др бяха в двора на къщата до колата в кв Орландовци. Цената бе повече от приемлива-300-400лв, но докато се намери мераклия да я плати автомобилът бе отрязан първоначално на две а после и на още няколко парчета, които ромите занесоха на скрап.

Plymouth 1956
    Този автомобил се е намирал в гр. Русе. Бил е в доста лошо състояние, но все пак е бил комплектен и с оригинални двигател и скорости. Един от нашите хора е искал да вземе мотора и трансмисията но отново е бил изпреварен от собственика, който е предал автомобила за вторични суровини.

Chevrolet 1956
    Тази таратайка също имаше оригинални двигател и скорости, които според собственика работели. Купето и е с две врати и е интересно, но след няколко годишен престой на тази улица в с.Драгичево, автомобилът замина за Кремиковци. Същия човек между другото имаше още доста интересни автомобили: две Chevy -та от 46 и 51 година, ЗИС 110, Фиат от 30те години, Ягуар, Кадилак кабриолет от началото на 50те, Опел Капитен 1939г., БМВ 2000 CS и т.н. За съжаление при последното ни посещение вече нямаше какво да се види.

Chevrolet Impala 1965 2dr
    Интересното при него е че не е обикновен седан с четири врати, а с две врати хардтоп. Намираше се в Харманли. За съжаление нямаше оригинален двигател и скорости, но все пак бе комплектен и в движение. Волговият му двигател работеше добре:. Успях да се свържа със собственика, който ми изпя 6 пъти по-висока цена от скромната сума която можех да му предложа. Близо година по късно без да ми се обади той предаде автомобила за скрап и взе три пъти по-малко пари от колкото аз му бях предложил. Хубавото е че в България има още един такъв с две врати, който също не е с оригинален двигател и до последно се намираше в гр. Белослав Варненско. Надявам се той все още да съществува.

Pontiac 1948
    Колата се намира в гр. Белозем. От нея е остамала само предницата на купето, понеже собственикът й я е подготвил да я прави на пикап. Няма оригинален двигател и липсва интериора.

 


Copyright © ClassicCars.bg 2006.
Всички права запазени!